En hızlı, güvenilir ve ucuz hosting sağlayıcısını arıyor olabilirsiniz. Hemen hemen tüm web hosting firmalarını denemiş biri olarak sizlere bazı tavsiyelerde bulunacağım. Eğer tecrübelerimi ve deneyimlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumaya devam edin.

Liste herhangi bir reklam ve sponsorlu tanıtım içermez. Lütfen, bağlı kuruluş anlaşması olup gerçeği yansıtmayan sıralamalar yapan sitelere itibar etmeyin.

En İyi Web Hosting Firmaları

Web Hosting

1. SiteGround ⭐⭐⭐⭐

2004 yılında Bulgaristan’da kurulmuştur. En hızlı hosting firması olarak bilinir. 7/24 müşteri desteği bulunur. %98 Memnuniyet oranına sahiptir. Özel yapılandırılmış WAF sistemi ile yüksek güvenlik sağlar.

2. Namecheap ⭐⭐⭐

2000 senesinde ABD’de kurulmuştur. Namecheap, ICANN kayıtlı bir firmadır ve ucuz fiyata domain kayıt hizmeti ile tanınır. Ancak Web Hosting hizmetleri de oldukça başarılıdır ve çeşitli forumlarda övülmektedir. Ücretsiz deneme imkanı sunar ve hosting paketleri hiçbir gizli ücret içermez.

3. A2 Hosting ⭐⭐⭐

20x kat hızlı hosting servisleri ile bilinmektedir. Ücretsiz ve kolay site taşıması sağlar. NVMe SSD hosting paketinde ayrıca ücretsiz otomatik yedeklemeler planlayabilirsiniz.

4. Bluehost ⭐⭐⭐

Newfold Digital bünyesindeki firma, 2015 yılında ABD’de kurulmuştur. WordPress Resmi Sitesinde önerilen hosting firmaları arasındadır.

5. Hostinger ⭐⭐

Hostinger, Litvanya merkezli uluslararası hizmet veren bir web barındırma şirketidir. 2004 yılında kurulan firma, ücretsiz hosting servisi 000webhost ile de tanınmıştır.

6. InMotion Hosting ⭐

2001 yılında ABD’de kurulmuştur. 170.000’den fazla müşterisi bulunur, 350’den fazla çalışana sahiptir.

Diğer başarılı hosting firması arasında FastComet’i sayabilirim. Dreamhost ve Hostgator, büyük web siteleri için tercih edilebilir; ancak hız konusunda memnun kalmadım. Ayrıca ismi sıkça geçen IONOS firması hakkında maalesef görüşüm yok, denemedim.


Neden Ucuz Hosting Seçmemelisiniz?

Her gün yeni bir hosting satıcısı ortaya çıkıyor. Bunların çoğu kurumsal bir şirket bile olmayabilir. Hosting seçiminde ucuza kaçarsanız ne mi olur?

  • Güvenlikle ilgili problemleriniz olur. Web siteniz hack vs. gibi istenmeyen saldırılara uğrayabilir.
  • Birçok web sitesiyle aynı sunucuda yer alırsınız, hosting kavramı bu şekilde özetlenebilir. Kötü niyetli kişiler, sunucudaki başka bir web sitesinden sizin web sitenize sızabilirler. Bunun için sunucunuzun iyi optimize edilmesi gerekiyor.
  • Küçük çaplı bir Botnet, DDoS ve Layer7 gibi saldırılarda web siteniz down olur.
  • Bazı hosting firmaları, bir sunucuda olması gerekenden çok fazla web sitesi barındırır. Bu da web sitenizin yavaş yüklenmesine neden olur.
  • Google PageSpeed değerlerinizi etkiler.

Bir web sitesi için ulaşılabilirlik, güvenlik ve hız önemli unsurlardır. Bu hem SEO performansınızı hem de marka itibarını etkiler.

Hosting Satın Almadan Önce Size Verebileceğim Bazı Tavsiyeler

  • Uptime oranı en düşük %99 olan sunucuları tercih edin. Sık sık erişim sorunu yaşayan bir web sitesi istemezsiniz.
  • Hedef ülkenizle aynı lokasyondaki yerel hosting firmalarını tercih edin. Ya da CloudFlare gibi CDN servislerinden yararlanın.
  • Hosting sağlayıcınızın web sitesini inceleyin. Tasarımını inceleyin, iletişim seçeneklerine göz atın. İnternette yazılmış müşteri yorumlarını okuyun.
  • Yukarıdaki listede paylaştığımız tüm hosting firmaları, bilinir ve yüz binlerce müşterisi olan global çapta kurumsal hosting şirketleridir.
  • 7/24 müşteri desteği olmasına dikkat edin. Söz konusu web siteleri olduğunda her zaman destek alabilmeniz önemlidir.
  • Cmd (komut istemine) “ping hosting-firmasi.com” yazın. Tepki sürelerini ms cinsinden karşılaştırın.
  • İade seçeneği mevcut firmalarla anlaşın.